ScoutTrack

Handleiding


Introductie

Welkom! Je gaat met dit spel een leuk digitaal avontuur tegemoet.


Inloggen als team

Om deel te nemen, moet je een spelcode hebben en een teamcode. Heb je deze nou niet gekregen? Neem dan contact op met je spelleiding. Deze kan het aan jou geven

Je spelcode en teamcode moet je op de voorpagina invullen. Klik hier om daar naar terug te gaan. Op die pagina zie je 2 invulvelden. Vul in het eerste veld je spelcode in, en in het tweede veld je teamcode. Druk vervolgens op om in te loggen.

Doorgaan als je al ingelogd bent

Zodra je al een keer met je team bent ingelogd, en je perongeluk je venster sluit, hoef je je geen zorgen te maken. Het spel onthoud waar je mee bent ingelogd. Er komt op de voorpagina dan een linkje die vraag of je met je al ingelogde team wil doorgaan.


Team

Nadat je ingelogd bent, kan je meedoen aan je spel! Super gaaf! Je wordt dan begroet door onderstaande pagina

Je ziet hier verschillende knoppen staan waar je op kan drukken. Hier onder staat een lijst met wat welk gedeelte betekend:

  • ; Hier kan je je team wijzigen. Wanneer het spel het toestaat kan je dan bijvoorbeeld een logo uploaden of je teamnaam veranderen. Als je niet wil dat je fotos die je inlevert later door de spelleiding gedownload kan worden (of op bijvoorbeeld sociale media kanalen gedeeld worden), dan kan je dat hier ook aangeven
  • Vraagroutes; Elk spel kan vraagroutes hebben. Deze routes zijn een stel vragen die je achter elkaar kan afleggen. Heb je dan een vraag goed, dn ga je een stapje verder. Kom je er even niet uit bij de ene route? Probeer dan eens een andere route!
  • Opdrachten; Ook kan je bij een spel doe-opdrachten doen. Als je hier op klikt ga je naar het overzicht met alle opdrachten. Klik dan vervolgens een opdracht aan om te kijken wat je moet doen!
  • Status; Op het team scherm zie je ook je status. Hier zie je je team-naam en hoeveel punten je al verzameld hebt
  • Tussenstand; Beneden in het scherm kan je ook de tussenstand inzien wanneer dit is aangezet door de spelleiders. Je ziet dan hoe jouw team het doet tegenover alle andere teams!

Vragen beantwoorden

Wanneer je op 1 van de vraagroutes hebt geklikt, krijg je de vraag van deze route te zien. Dit kan er uit zien als volgt

Je ziet hier bij deze voorbeeldvraag bovenaan de vraag staan welke je moet beantwoorden. Daar onder kan je het antwoord opgeven. Er zijn verschillende soorten vragen hier mogelijk:

  • Open vraag; Hier moet je dan een antwoord intypen op de vraag die gesteld wordt
  • Meerkeuze vraag; Je moet 1 van de verschillende antwoord opties selecteren
  • Getal; Deze lijkt op een open vraag, maar wil alleen een getal krijgen
  • Kaart; Je moet hier op een punt op de kaart klikken.

Vragen overslaan

Verder is het ook mogelijk dat een spel heeft ingesteld staan dat je vragen mag overslaan. Je krijgt hiervoor dan ook geen punten, maar je gaat wel een stapje verder in de route. Je kan dan op de knop drukken.

Credits inleveren

Voor sommige spellen moet je een credit inleveren voordat je een vraag mag starten of een vraag mag beantwoorden. Wanneer dit het geval is, en je te weinig credits hebt, laat het spel je dit ook weten. Credits kan je verdienen door goedgekeurde doe-opdachten


Opdrachten inleveren

Om een opdracht in te leveren, moet je via het teamscherm op klikken. Als je dan vervolgens een opdracht aanklikt, dan kom je op onderstaand scherm.

Je ziet dan een beschrijving van de opdracht en wat de jury er van verwacht. Onderaan de pagina kan je dan je bestand selecteren en naar de Jury sturen. De jury kan deze dan goedkeuren of afkeuren. Je krijgt in beide gevallen te zien of dat is gebeurd of niet en hopelijk staat er ook bij waarom!


Controlepaneel (Admin)

Klik hier om de beheerdershandleiding te bekijken